Investing carries serious risks, including partial or total loss of capital. Please read the Key Investment Information Sheet and the Risk factors and login before investing.

Bar.on 1A

Equity
€2,717,270
total amount raised in round
  • Eligible for a tax reduction

Kurt D

Beste Bar.on,
Dit lijkt een prachtig product. Als jullie echt de rijkheid en fijnheid van traag met alcohol geëxtraheerde smaken (klassieke brouwproces) kunnen evenaren, ligt er een wereld open.
Als ik het goed heb, is jullie eerste tap-machine nog niet geproduceerd. Dus is ook nog niet getest kunnen worden hoe de smaken uit de machine in het glas zullen komen?
Hoe komen jullie dan aan een pre-money waardering van € 8M?
Alvast bedankt voor uw antwoord.

Dirk S Entrepreneur

Dag Kurt,

Hartelijk dank voor je bericht.

We garanderen je dat onze bieren smaken als het bier dat je kent en, meer nog, dat onze niet-alcoholische bieren de smaak van het hedendaagse aanbod fel overstijgen. Honderden mensen hebben reeds onze bieren geproefd (ook uit onze machines) en zijn stuk voor stuk verbaasd over de kwaliteit van het product. Wij zijn uiteraard niet de meest objectieve bron om dit te verkondigen, maar spreek gerust eenieder aan die onze bieren heeft geproefd (je vindt er zeker en vast via onze LinkedIn-pagina) en zij zullen je dit ook bevestigen.

We hebben dus wel degelijk al volledig werkende prototype machines. De eerste "bierprinters" zoals we die momenteel noemen. Vorig jaar hebben we hiermee ook op Trends in Brewing gestaan en ook volgend jaar zal je ons daar aantreffen. Vandaag halen we nieuwe financiële middelen op om ons R&D proces verder te zetten en ook machines te bouwen die we in de health & wellness markt kunnen lanceren. Bedenk dat onze technologie staat voor een compleet nieuw distributiesysteem van bier (en andere types drank), waarbij het internationaal verschepen van gigantische hoeveelheden water (met of zonder alcohol) grotendeels overbodig wordt.

Hiermee rekening houdende kan je misschien beter de huidige bedrijfswaardering inschatten.

Opgelet: De pre-money waardering die hier vermeld wordt, is de maximale waardering die in onze onderhandelingen met grotere follow-on investeerders gehanteerd wordt. Op welk cijfer we gaan eindigen, is vandaag nog niet bekend, maar er is duidelijk al heel wat waarde gecreëerd (die ongetwijfeld met een patent zal bekrachtigd worden).

Vele groeten vanwege het Bar.on team

Kurt D

Dag Dirk,
Danku voor uw antwoord. Mijn verwarring over dat er nog geen bierpinter gebouwd was, kwam uit de sectie 'financiën', waar nog fondsen gezocht worden om prototypes te bouwen.
"The proof of the beer is in the drinking". Ik zag helaas op jullie website ('get a taste' - knop) geen komende evenementen staan. Trends in Brewing 2025 is pas in april, tegen dan is jullie kapitaalronde gesloten. Is er nog een optie?
Kurt

Dirk S Entrepreneur

We hebben hier nog niet publiek over gecommuniceerd, maar nu vrijdag (in de namiddag) is er misschien nog een open tijdslot voor een tasting :-) Om verder af te spreken, kan je best een e-mail sturen naar cheers@baron.bar.

TAX SHELTER 45%

Investments in this company benefit from a 45% personal income tax reduction. Read more…
A remaining amount of €435,500 is available for the Tax Shelter benefit.

Fact sheet

Advised by a professional start-up advisor
Valuation is set by the co-investor or incubator
Co-investor or incubator will be members or observers to the board
At the closing, an incubator, accelerator, or studio will have shares
At the closing, the entrepreneurs have contributed a minimum of €15,000 in cash in exchange for shares
Raised €10,000 during a private phase
At the closing, a professional co-investor will have invested at least €25,000
Prior fundraising in equity or convertible loan with 10 or more investors
Seasoned entrepreneurs
Minimum 2 active entrepreneurs
Valuation set by an organisation specialized in valuations of comparable size
Valuation is less than €1 million or 10x last year’s turnover

Raise summary

Crowd investments €66,000
Committed by others €2,651,270
Amount raised €2,717,270
Minimum round €25,000
Maximum round €6,000,000
Shares in the company (total round) 42.857%
Pre-money valuation €8,000,000
Post-money valuation min. €8,025,000
Post-money valuation max. €14,000,000